Този френски крем става фантастичен, страшно вкусен е Предлагаме ви рецептата за лесен и

...
Този френски крем става фантастичен, страшно вкусен е Предлагаме ви рецептата за лесен и
Коментари Харесай

Пухкав и вкусен френски крем: Прави се бързо, а става толкова вкусен, че се разтапя в устата при всяка лъжичка

Този френски крем става приказен, ужасно апетитен е

Предлагаме ви рецептата за елементарен и гръмък френски крем. Прави се бързо, а става толкоз апетитен и бухнал, че се разтапя в устата при всяка лъжичка.

Чуден става този френски крем, доста бухнал и мил

Трябват ни две яйца, 400 грама прясно мляко, четири лъжици нишесте, половин чаша захар.

Първо би трябвало да си разбъркаме нишестето дружно с половината от захарта.

След това прибавяме към тях двете яйца и разбъркваме хубаво, с цел да не се получават неприятни буци.Останалата част от захарта я изсипваме в една тенджера и в нея прибавяме прясното мляко. Оставяме на котлона, до момента в който кипне.

След това започваме да изсипваме горещото още мляко в сместа с нишестето. Но наложително би трябвало да става постепенно и на тънка струйка, с цел да не се пресече.

После връщаме сместа назад в тенджерата и я оставяме да се вари на спокоен огън. Необходими са единствено няколко минутки, до момента в който кремът се сгъсти.

Накрая, щом към този момент е напълно подготвен, разпределяме кремчето в няколко подобаващи за задачата купички и го оставяме да се охлади. Най-вкусен става в случай че се е изстудил задоволително, само че за тази цел би трябвало да имаме самообладание и да го оставим за няколко часа в хладилника.

Много е елементарен този френски крем, а и се прави повече от бързо. С цялата врътня към изработката му ни трябват към 40 минутки, с цел да стане подготвен.

Евтин е, скромен, само че пък толкоз апетитен, че всеки, който го е опитал, си облизва пръстите. И не е доста калоричен спрямо множеството десерти, което е идеално за дамите и техните фигури.

Пожелаваме ви да си го изядете с голямо наслаждение и да ви е доста вкусно на всички!

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР